Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

HT Solar, ‘2 GW’dan Fazlası’ Sloganıyla Türkiye’yi Güneş Enerjisi ile Buluşturuyor

Güncelleme :29.04.2024

Türkiye genelinde 2 GW’lık güneş enerjisi kurulu güç kapasitesine ulaşan HT Solar Enerji, “2 GW’dan Fazlası” sloganıyla düzenlediği gala gecesinde iş ortaklarıyla birlikte başarısını kutladı. Şirketin gelecek hedeflerine ilişkin önemli mesajların paylaşıldığı gecede, Türkiye’de ilk kez seri üretimi yapılacak esnek panelin de lansmanı gerçekleştirildi.

35 milyon doların üzerinde yatırımı, inovatif ve teknolojik ürün gamı, ABD’den Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya uzanan ihracat ağı ile sektörün lider firmalarından biri olan HT Solar, Türkiye çapında 2 GW kurulu güç kapasitesine ulaşarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Sekizinci yılında Türkiye'deki toplam güneş enerjisi kurulu gücünün yaklaşık yüzde 15’ini tek başına üstlenen HT Solar, bu başarısını, 26 Nisan’da, İstanbul’da düzenlediği gala gecesi ile iş ortaklarıyla birlikte kutladı. 

Bloomberg TIER-1 listesinde yer alan HT-SAAE’nin iştiraki olarak İstanbul Tuzla Serbest Bölgesi’nde 2016 yılında faaliyetlerine başlayan HT Solar’ın “2 GW’dan Fazlası” sloganıyla düzenlediği gecede, güneşten sağlanan yenilenebilir enerjiyi Türkiye’nin dört bir köşesine taşıma mesajı ön plana çıktı. HT Solar'ın Türkiye'de üretmiş olduğu panellerle tamamlanan 2 GW'lık kurulu güç, 600.000 konutun ve yaklaşık 2.5 milyon kişinin elektrik ihtiyacına tekabül ediyor. 

Ar-Ge yatırımları ve inovatif ürün geliştirme yaklaşımı ile birçok yeni teknolojiye imza atan HT Solar, gala gecesinde en yeni ürünü olan esnek panelin lansmanını da gerçekleştirdi. Esnek panelin Türkiye’de ilk kez seri üretimini gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza atmaya hazırlanan HT Solar, bu ürünü dünyaya ihraç ederek Türkiye’ye sağladığı ekonomik katma değeri artırmayı hedefliyor.

 “Türkiye’ye kazandırdığımız ekonomik ve teknolojik katma değeri artırmaya devam edeceğiz”

Gala gecesinin açılışında konuşan HT Solar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Robin Xi, “Her geçen gün teknoloji yatırımlarımızı arttırıyoruz, bu yatırımlarımızın sonucu olarak, yıllık 2 GW’lık üretim gücümüz ile Türkiye ve ABD başta olmak üzere birçok ülke için güneş paneli üretiyoruz” diyerek şunları da söyledi: 

“HT Solar Türkiye’de sağladığı yaklaşık bin kişilik istihdam ve teknolojiye dayalı üretim gücü ile 2018 yılından bu yana ISO 500 listesinde panel üreticileri arasında liderliğini sürdürüyor. 2022 yılında ISO 500 listesinde 200. sırada yer alarak başarımızı kanıtladık. HT Solar olarak bugüne kadar Türkiye’ye güneş enerji sistemleri alanında kazandırdığımız ekonomik ve teknolojik katma değeri artırmaya, yeni yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

 “Umarım 5 GW’ları 10 GW’ları kutladığımız etkinliklerde yine bir araya geliriz”

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç ise Türkiye’de 2 GW kurulu güce ulaşmalarında şirketin çalışanlarından üst yönetimine kadar herkesin emeği olduğunu belirterek “Bugün yaklaşık bin kişinin çalıştığı, Türkiye’nin 81 ilinde 2 GW’ın üzerinde referansı olan, ABD’ye yılda 1 GW’ın üzerinde ihracat hacmine ulaşmış bir noktaya geldik” ifadelerini kullandı. 

Sekiz yılda gerek iş süreçlerinde gerekse de pandemi ve deprem gibi birçok zorlukla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Kulaç, iş ortakları ile karşılıklı anlayış içerisinde bu süreçleri atlattıklarını ifade ederek, iş birliklerinin daha da güçlendirdiğini vurguladı.

Kulaç, “İş ortaklıklarımızdaki bu yaklaşımımızın bundan sonra da güçlenerek daha uzun soluklu olacak şekilde devam edeceğini söylemek istiyorum. Umarım hep birlikte 5 GW’ları 10 GW’ları kutladığımız etkinliklerde yine bir araya geliriz” diye de ekledi.

Sanatçı Ziynet Sali’nin eşsiz performansı ile akıllara kazınan Gala Gecesi’nde ayrıca, HT Solar'ın başarısında önemli rolü bulunan iş ortaklarına ve sektöre sunduğu katkılar ile öne çıkan isimlere plaketler sunuldu. 

Bu haber 899 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Turcas Petrol 2023 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi... 15.05.2024
Türk devletleri enerji sendikaları arasında işbirliği anlaşması imzalandı... 15.05.2024
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Togg ile elektrikli araç sektöründe biz de varız"... 15.05.2024
Astor Enerji, Sosyal Sorumluluk Projeleri Kapsamında Çalışmalarını Sürdürüyor... 15.05.2024
"Doğaya Kanat Açtık" Türkiye turu Tarsus’ta... 15.05.2024
Kamion, uluslararası taşımacılığa adım attı Avrupa’da bilinirliğini artırmayı hedefliyor... 15.05.2024
Dünyanın enerjisi İzmir’de buluştu... 15.05.2024
Automechanika Istanbul 2024, otomotiv endüstrisinin ilgi odağı olacak... 15.05.2024
IC Enterra, yenilenebilir enerjideki tecrübesini İtalya’ya taşıyor... 15.05.2024
Enda Enerji üçüncü kez Great Place To Work Sertifikasına layık görüldü ... 15.05.2024
Mercedes-Benz Kamyon Finansman’dan Mayıs Ayına Özel Fırsatlar... 15.05.2024
Ahmet Mert Yılmaz, “Akaryakıt ürünlerinin tek fiyattan satılması kararı ticaret kurallarını olumsuz etkiliyecektir”... 15.05.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.